Blog

Vagitense ή κολποπλαστική;

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων της γεννητικής περιοχής της γυναίκας, δεν είναι πλέον θέμα ταμπού. Ολοένα και περισσότερες Ελληνίδες, καταφεύγουν πλέον στις επεμβάσεις της Κοσμητικής και Επανορθωτικής Γυναικολογίας, με στόχο να βελτιώσουν την αισθητική της περιοχής, αλλά και να διορθώσουν αρκετά λειτουργικά προβλήματα που δημιουργούν τα μεγάλα χείλη του αιδοίου ή ένας χαλαρός κόλπος.

Αρκετές γυναίκες, αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα με έναν χαλαρό κόλπο, ο οποίος προκύπτει συνήθως από 1 ή 2 συνεχόμενους τοκετούς. Ευτυχώς πλέον, τη λύση δίνει τόσο η επέμβαση της Κολποπλαστικής, όσο και η πρωτοποριακή μέθοδος Vagitense. Τι προσφέρει όμως η κάθε μέθοδος και σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται η κάθε μία;

 

Κολποπλαστική
Αποτελεί μία επέμβαση που πραγματοποιείται σε γυναίκες που έχουν τεκνοποιήσει και δεν επιθυμούν να κάνουν άλλο παιδί. Η κολποπλαστική μειώνει σημαντικά το εύρος του κόλπου, το οποίο μεταβάλλεται σημαντικά μετά από κάθε τοκετό. Η κολποπλαστική επαναφέρει τον κόλπο στην πρότερη κατάσταση, ακόμα και σε περιπτώσεις με μεγάλη χαλάρωση, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνεται σημαντικά και η ακράτεια πρώτου βαθμού. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι σχεδόν μηδενικός, καθώς η γυναίκα επιστρέφει άμεσα στις υποχρεώσεις της, ενώ βελτιώνεται και η σεξουαλική ευχαρίστηση από τον σύντροφο.

 

Vagitense
Αποτελεί την τελευταία εξέλιξη του κλάδου, καθώς η μέθοδος Vagitense δίνει τη λύση άμεσα, αναίμακτα και κυρίως χωρίς νάρκωση στο ιατρείο. Απευθύνεται σε περιπτώσεις ελαφριάς χαλάρωσης κόλπου, αλλά και σε περιπτώσεις όπου η γυναίκα ταλαιπωρείται από συχνές κολπίτιδες. Το Vagitense, όχι μόνο συσφίγγει τον κόλπο, αλλά και τον αποστειρώνει, βοηθώντας στην αντιμετώπιση των συχνών λοιμώξεων και μυκητιάσεων.